23 Eylül 2011 Cuma

Yanlışlıkla çok önemli bir dosyanızı mı sildiniz?

Piriform firmasının kullanıcılarına ücretsiz olarak sunduğu bu programa aşık olacaksınız. Yanlışlıkla sildiğiniz dosyalarınızı kurtarabileceksiniz. Ancak dosyalarınızı kurtarmadan önce bilmeniz gereken birkaç pratik kural var.











Öncelikle şunu anlatalım siz bilgisayarınızda dosyayı sildiğiniz de geri dönüşüm kutusuna gidiyor ve buradan da sildiğiniz de artık göremiyorsunuz. Ancak dosya bilgisayarınızdan tamamen silinmiş olmuyor sadece sabit diskiniz de tutulan dosyanızın kayıt adresi siliniyor ve dosya içeriği olduğu gibi kalıyor. Daha sonra bilgisayarınıza yeni dosyalar kaydettikçe bu sildiğiniz dosyaların üzerine yazılıyor...

Dosya kurtarmadan bilmek isteyeceğiniz birkaç pratik kural;

  1. Dosya kurtaracağınız dizine başka bir dosya kaydetmeyin mesela kurtarılacak dosyanız D: dizininde ve siz D: dizinine başka bir dosya kaydetmeyin.
  2. Program ayarlarından derinlemesine tarama seçeneğini seçerseniz tarama süresi baya artar ancak sizi doğru sonuca ulaştırma şansı daha yüksektir.
  3. Bilgisayarınıza format attınız ve biçimlendirme de hızlı seçeneğini seçtiniz ve formattan önceki dosyalarınızı  kurtarmak istiyorsunuz. O zaman ayarlar kısmından Silinmemiş dosyalar için tarama yap seçeneğini işaretliyorsunuz.

Programımızın ana ekranı bu şekilde;

Bulunan dosyalar bu şekilde listeleniyor yeşil olan dosyalar kurtarılması mutlak dosyalardır.

Zaten programımız Türkçe bize pek bir şey anlatmak kalmıyor...

Bu kısım hakkında bilginiz yok ise ayarları değiştirmenizi önermiyorum...

Bu kısımda Recuva ile ilgili bilgisayar yer alıyor, Türkçe sürümü Ramazan POLAT adlı kişinin yaptığını da buradan anlayabiliyoruz...



Programı indirmek için tıklayın...

Not:Açılan sayfa da "Download from Piriform" adresine tıklayınız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder